AGOG (Al Götür - Oku Getir)

• Kitap okumayı sevdirmek,

• Sorumluluk bilincinin kazandırılması

• Aile ile kaliteli zaman geçirmek,

• Aileler için de bu süreçte onları daha iyi tanıma ve anlama fırsatı yakalamak

23.01.2024 43

Öncelikle veli toplantısı yapılarak süreç hakkında velileri bilgilendirilmiştir. Projede yer alacak kitaplar için projede yer alan öğretmenlerin okul öncesi kitaplığından faydalanmıştır. Toplamda 260 adet kitap etiketlenerek numaralandırılıp listelenmiştir. Projede ayrıca çocukların ebeveynleri içinde bir bölüm oluşturulmuştur. Daha sonra projeyi tanıtan broşürler hazırlanıp dağıtrılmıştır. Okulun bir bölümü proje alanı olarak belirlenmiştir. Her çocuk için bez çanta üzerine keçeden kitap görselleri dikilmiş ve sorumluluk çantaları oluşturulmuştur. Çocuklar ve ebeveynler kitap seçimlerini kendileri yaparak okul dışında nitelikli kitaplarla vakit geçirme fırsatı yakalamıştır. Proje yürütülürken okunan her kitabın çocuklarda bıraktığı etkiyi görmek en beğenilen kitabı seçmek adına kitapların isimlerinin yanına emojiler yapılması sağlanmıştır.

23-01-202423-01-2024