Antikacı Etkinliği

·         Geçmişten günümüze önemi yitirilen, yok olmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizi aktarmak.

·         Şu an kullandığı teknolojiyi ve getirdiği kolaylıkları anlatmak.

23.01.2024 48

Etkinlik bütünleştirilmiş okuma yazmaya hazırlık ve türkçe etkinliği olarak planlanmıştır. Etkinlik ‘Vüçvüç ile Filo’ kitabını etkileşimli kitap okuma planına uygun olarak okunmuştur. Kitaptaki anahtar kelimelerden biri olarak seçilen ‘antika’ kelimesi çocuklara araştırma görevi olarak verilmiştir. Antika kelimesinin anlamını araştırıp ve antika değeri taşıyacak bir eşya ile okula gelen çocuklarla birlikte okulda Antika Dükkanı oluşturulmuştur. Ardından çocuklar getirdikleri eşyaların ne amaçla, kim tarafından kullanıldığını ve günümüzde bu aletlerin yerine nelerin aldığıyla ilgili kısa sunumlar yapmışlardır.

23-01-202423-01-2024